DRUMSET VISION

Проектът е една интересна колаборация между Dj Unkle Billy и Julydrummer. Двамата врачани залагат на аудио-визуалната си концепция, която е синхронизирана с живи ритми и брейкове.

Dj Unkle Billy може да го срещнете на повечето интересни партита в столицата. Той залага на мощни тракове от колекцията си съдържаща стилове като Funk, Raw Hip Hop, Fast Hip Hop и т.н. Участвал е на повечето големи БГ хип-хоп партита и е споделял сцената с имена като ILL Bill, Akil (Jurassic 5) и други. DJ към XPRSN почти от създаването на label-a.

Julydrummer е зад ударните иструменти. През годините е свирил Rock, Punk, Thrash, Reggae и Ska в различни групи, докато с Dj Unkle Billy можете да го видите и чуете под звуците на Hip-Hop, Trip-Hop, Rap и Oldschool Funk. Също така врачанинът е изградил особен афинитет към Jungle/Drum’n’Bass музиката,както и Breakcore.

Съвместният им проект Drumset Vision е подгрявал имена като ASM (A State of Mind) и Cypress Junkies (Dj Rhettmatic и Eric Bobo от Cypress Hill). Той е представян както в София, така и във Варна, Пловдив, Русе и разбира се Враца. Участвали са на фестивали като Drum and Jazz през 2015 година и Hippie Landia през 2016-та.

Leave a Reply